Inside service sales engineer

Is het verwerken, selecteren en verkopen van serviceactiviteiten bij dé wereldleider op het gebied van geavanceerde verwarmings-, airconditioning- en koelsystemen iets wat jou aanspreekt? Ben je goed in het geven van technische ondersteuning via telefonisch of schriftelijk contact met (potentiële) klanten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als inside service sales engineer ben je onder andere verantwoordelijk voor de verkoop van parts, breng je advies uit over de gevraagde parts en maak je bij bestelling een order aan bij de fabriek of leverancier. Complexere klantvragen worden nader uitgewerkt, met als resultaat een overtuigende offerte. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de afhandeling van retourorders. Verder breng je offertes uit voor reparaties en servicecontracten, verzamel je hiervoor de benodigde informatie intern of bij leveranciers, calculeer je de prijzen hiervoor en draag je zorg voor de opvolging. Als inside service sales engineer biedt je belangrijke ondersteuning aan je collega’s in de verkoop buitendienst.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 1. Je behandelt verzoeken van (potentiële) klanten met betrekking tot Carrier CIAT Service activiteiten, onderhandelt zo nodig over de prijs, stelt offertes op en draagt zorg voor de follow-up.
 2. Je treedt op als relatiebeheerder van klanten; geeft telefonische ondersteuning zowel wat betreft technische- als administratieve zaken.
 3. Je blijft op de hoogte van technische ontwikkelingen door het volgen van trainingen en het lezen van interne documentatie of overleg met de betreffende Product Manager.
 4. Je stemt vragen en problemen van klanten af met interne verantwoordelijken en zorgt voor de follow-up.
 5. Je levert een actieve bijdrage aan het jaarlijkse contractvernieuwingsproces.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een MBO opleiding op commercieel of technisch gebied afgerond.
 • Je hebt bij voorkeur een aanvullende opleiding in HVAC (klimaattechniek, luchtbehandeling).
 • Je hebt kennis van IT-systemen (MS-Office).
 • Je bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk), je hebt een adviserende instelling en werkt gestructureerd.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende zelfstandige functie binnen een dynamisch team.
 • Op fulltime basis 26 vakantiedagen, 6,5 ADV dagen en 4 roostervrije dagen.
 • We kennen een goede pensioenregeling en daarnaast diverse andere regelingen, zoals bijvoorbeeld een riant sportbudget en een fietsregeling.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken, je krijgt hiervoor van ons een volledig ingerichte werkplek.

Gun jezelf een mooie uitdagende baan en treedt toe tot ons team. Switch dus snel naar het echte werk!

Uw sollicitatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld, in overeenstemming met de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

  Contactvoorkeur

  Telefoon

  Whatsapp

  E-mailadres

  CV bijvoegen

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden*